Mental Vinder

1 % bedre hver dag - flyveleder Mikkel Liebman Drescher #12

April 27, 2021

Der er rigtig mange ansvarsfulde job i verden. For mig er jobbet som flyveleder et af disse job. Er du uopmærksom, kan det have fatale følger med flystyrt og døde passagerer som en konsekvens.

Du møder Mikkel, som er præsident for IFISA (International Flight Information Service Association). Mikkel tager os med ind i hans spændende verden som flyveleder - Flight Information Service Officer (FISO) og Head of Procedures hos Naviair.

Glæd dig til at høre Mikkels bud på, hvad der kendetegner en person med Mental Vinder adfærd. Hør også om hvordan det er at have mistet begge sine forældre som 24-årig og at skulle være reservefar for sin teenage lillesøster.

2.30 Indblik i luftfartens verden og flyvelederrollen. Mogens Houman og Britta M. Petersen får svar på deres spørgsmål, hvor de har spurgt om forskellen på en informations flyveleder og en flyveleder. Og hvordan er beståelsesprocenten i dag til flyveleder uddannelsen sammenlignet med for 40 år siden?

Mikkel svarer også på spørgsmålet om der er der plads nok i luften om 20 år og hvad med dronernes indtog i luftrummet?

13.30 Hvad er en Mental Vinder for dig?

16.30 Hvad er du mest stolt over at have udrettet i dit liv? Om at være en holdspiller og være stor nok til at bede om hjælp.

21.30 Hvordan har tabet af dine forældre som 24-årig gjort dig mentalt stærkere?

23.45 ” Jeg synes, min mor er irriterende” - ”du skal bare være glad for at du har din mor”.

26.45 Man skal huske at være lige så glad for de gode ting man laver, som man er sur over de dårlige ting.

28.30 At være en rollemodel og inspirator på jobbet, hvor der hersker en ”nulfejlskultur” og som badmintontræner, hvor vi godt må fejle og lære af det.

31.30 Arbejdsoverload: Tryk på den røde ”jeg har brug for hjælp” knap, som ikke er rød, men hvid.

33.45 Et godt råd til alle ledere: Indfør Luftfartbranchens § 50 Mental Sygedag reglen.

44.00 Historien om den nyuddannede flyveleder, der melder klart ud. Hun bruger konkret det første af ledere og medarbejderes fem grundbehov: Fortæl mig hvad du ønsker af mig.

52.30 Vigtigheden i at kunne lytte globalt (med alle sanser), når du kommunikerer med piloten. Historien om den blinde dreng, der besøger Naviair.

55.30 Mikkels tre gode råd til lytterne:

* Husk dine egne succeser

* Giv dig selv mentale pusterum

* Gå efter det.

58.10 Mikkels råd til sit yngre teenage-jeg.

59.30 Hvem kunne Mikkel tænke sig at invitere i studiet: Landstræner i badminton Kenneth Jonassen fordi han er formidabel til at coache spillerne til at præstere deres bedste.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App